25.11.24

zohartrade – סקירה שבועית

בוקר מצוין ושבוע טוב סוחרות וסוחרים – קהילה יקרה!

סקירה שבועית: בין טירוף לשגרה

טוב, אז אחרי שבוע שבו השווקים שיחקו אותה כאילו הם על סטרואידים, אנחנו נכנסים לשבוע חדש, ונדמה שכולם רוצים לדעת דבר אחד: מתי כל זה ייגמר? או לפחות, מתי משהו ישתנה פה.

השווקים סגרו שבוע חזק, עם עליות שנראות כמו מרוץ שליחים למי ייקח את תואר ‘הכי חזק בשכונה’. אם זה לא היה מספיק, יש גם כל מיני סיפורים צדדיים – כמו הביטקוין שדופק על הדלת של ה-$100,000 – שמוסיפים טעם לדרמה הכללית. בואו ננסה להבין מה באמת קורה פה ומה כדאי לשים עליו עין בשבוע הקרוב.

מה היה לנו? (או: איך השוק שיחק אותה בגדול)

  1. עליות מרשימות: המדדים המרכזיים – ה-Dow, ה-Nasdaq וה-S&P 500 – סגרו עליות יפות של בין 1.7% ל-4.5%. אפילו ה-S&P 500 בגרסתו המאוזנת (Equal Weighted) הפתיע לטובה, מה שמראה שהכסף זורם לא רק למניות הגדולות אלא גם לשחקני משנה.
  2. רוטציה למניות קטנות ובינוניות: סוף סוף רואים שהמשקיעים זורקים קצת אהבה על מניות ה-Small Cap וה-Mid Cap. למה? אולי הם הבינו שאי אפשר להמשיך להסתמך רק על חמשת הענקים של ה-Nasdaq שיחזיקו את כל השוק על הכתפיים שלהם.
  3. ביטקוין מתקרב לשמיים: תודו, גם אתם בדקתם אם הביטקוין הגיע כבר ל-$100,000. אנחנו עדיין לא שם, אבל Coinbase ו-MicroStrategy דאגו להראות שגם אם לא נגיע, לפחות יהיה אקשן בדרך.

השבוע הקרוב: כיוונים, דאגות, והזדמנויות

מה צריך להיות במעקב?

  1. מגזרי המניות: ndzr הצריכה והפיננסים נראים חזקים. Ross Stores ו-Gap, למשל, נתנו הופעה יפה בשבוע שעבר. אבל – שימו לב – במגזרי התקשורת והטכנולוגיה העניינים קצת פחות יציבים. Meta ו-Alphabet ממשיכות לחטוף, כשהשוק לא בדיוק מתרשם מהחדשות על OpenAI ודפדפן חדש פוטנציאלי.
  2. תשואות אג”ח: המשחק של התשואות ממשיך. השבוע, ה-10 שנים ירדה קצת ל-4.41%, אבל ה-2 שנים דווקא עלתה ל-4.37%. ככה זה כשהמשקיעים מנסים לנחש אם הבנק המרכזי ימשיך להחזיק אותנו קצר או לא.
  3. מאקרו כלכלה: השבוע מתחיל רגוע בלי נתוני מאקרו גדולים היום. אבל אל תטעו – כל רמז או שמועה על המדיניות המוניטרית יכול לשנות את כללי המשחק תוך שניות.

הזדמנויות או מלכודות?

השבוע הקרוב יעמוד בסימן השאלה הגדול: האם השוק יכול להמשיך לעלות? מצד אחד, יש אווירה חיובית; מצד שני, זה נראה כאילו אנחנו בונים מגדל קלפים שעלול להתמוטט עם כל שינוי ברוח.

ההזדמנויות:

  • מגזרים עם דוחות חזקים – כמו הצריכה – נראים מבטיחים.
  • השוק ממשיך לתמוך במניות קטנות ובינוניות, אז שווה לבדוק מי מהן נראית חזקה טכנית ומנטלית.

המלכודות:

  • מגזרים כמו טכנולוגיה ותשתיות, שעלולים להמשיך לאכזב בטווח הקרוב.
  • הביטקוין: כן, הוא קרוב ל-$100,000, אבל כולנו יודעים כמה הפכפך הוא יכול להיות.

עצות אחרונות (או: איך לא ליפול כמו טירון)

  • תשמרו על איזון: המסחר הוא משחק של סבלנות, לא מירוץ מהיר. תנו לשוק להוביל ותדעו מתי לשים ברקס.
  • תהיו חשדניים: כל דבר שנראה טוב מדי כנראה מחביא משהו מתחת לפני השטח. תבדקו, תנתחו, ואל תתנו לרגש להשתלט.
  • אל תשכחו לנשום: קל להילחץ מכל שינוי קטן בשוק. זכרו: השוק תמיד ימצא דרך להפתיע, ומה שחשוב זה איך אתם מגיבים, לא איך הוא זז.

שורה תחתונה

השבוע הקרוב עשוי להיות רגוע מבחינת נתונים, אבל זה בדיוק הזמן שבו הרוגע יכול להפוך לתוהו ובוהו. אז תישארו חדים, תהיו מוכנים להגיב, ותזכרו: השוק הוא כמו משחק שחמט – מי שחושב צעד אחד קדימה תמיד מנצח.

שבוע טוב ומבורך

זהר ליבוביץ – 🐘-או-סוף המסחר שלך
אבי שיטת וויקוף בישראל
ותוכנית הליווי סוחרים ׳מרגל המסחר׳

נ.ב 

עדכון בוקר טרי מהשוק

אסיה:
בורסות אסיה נסחרות במגמה מעורבת – ביפן רואים חגיגה עם עלייה של 1.1% בניקיי, ובקוריאה הקוספי זינק ב-1.4%. מנגד, בסין העניינים פחות זוהרים: שנחאי ירדה ב-0.7% ומדד ההנג סאנג נסוג ב-0.4%.

וול סטריט:
החוזים העתידיים מצביעים על פתיחה חיובית במדדים המרכזיים – הדאו ג’ונס והנאסד”ק מטפסים בכ-0.6%, וה-S&P 500 מתקדם ב-0.5%. זאת אחרי סגירת שבוע חזקה, עם עליות של 1% בדאו, 0.4% ב-S&P 500 ו-0.2% בנאסד”ק.

שוק החוב:
תשואות האג”ח הממשלתיות בארה”ב יורדות – האיגרת ל-10 שנים ירדה ב-7 נקודות בסיס ועומדת על 4.34%, וגם תשואת האג”ח לשנתיים נסוגה ב-3 נקודות בסיס ל-4.34%.

מט”ח ונפט:
הדולר נחלש מול המטבעות הזרים, ומחירי הנפט נסחרים בירידות קלות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יכול לעניין אותך גם...

צרו קשר

1599-5000-20
zohar@zohartrade.com
לחי 31 בני ברק
© 2019 זהר ליבוביץ׳
Digital Workshop
Powered by: Simply
envelope-omap-markerfacebook-squarephonecross