15.1.25

פתחתי לפני יומיים הרשמה לסדנה פרונטלית (“להרוויח עם הראש: הדרך לרווחיות יציבה במסחר”), בהתחלה הזמנתי חדר ישיבות קטן של 12 איש, אך הוא התמלא ביום, אז הגדלתי לאור הביקוש – אנשים צמאים לחזור ולהיפגש ולהתפתח.

בסדנה שאקיים עם הלה (המאמנת שיש לה תרומה רמה לקפיצות הענק בתוצאות שלי), שם נעבוד לעומק על בעיות משמעת של הסוחרים (חייב לפתור להם את זה), אקיים זאת במקום שובה לב, בתוך מלון קרלטון.

למה אני פותח בזה, דווקא בשל סיפור האוטובוס שקרה לי אתמול…

נסעתי למלון כדי לגעת ולראות ולנשום את המקום, חשוב לי החוויה שהסוחרים שלי עוברים כשהם מגיעים לסדנאות שלי, לכן אני נושם את המקום קודם, חשוב שהם יגיעו לרווחיות יציבה ולא הבלחות מדי פעם.

החניתי את האוטו בחניון תל-אביבי גדול והמלון המליץ לי להגיע באוטובוס שמאוד זמין “2 דקות ואתה אצלנו”.

עומד בתחנה, כשאישה צמאת שיחה ספק שאלה אותי ספק זרקה לחלל “למה האוטובוסים תמיד מגיעים כשאני מתייאשת?” 

זה היה מצחיק, אבל באותו רגע חשבת לעצמי – האם זה באמת נכון, או שזה פשוט מה שאנחנו זוכרים? כי הרי באמת התדירות הייתה שם ממש גבוה.

האמת, אני יודע כסוחר שאנחנו מתמקדים במה שנוח לזכור ולא תמיד במה שבאמת קרה. בשוק ההון, זה בדיוק אותו הדבר. רגעי ייאוש נוטים להשאיר בנו חותם, למרות שהרבה פעמים ההזדמנות מגיעה (בהרבה תחומים) בדיוק שאנחנו על סף ויתור.

הבוקר נסעתי מוקדם לסופר

יום המסחר אתמול הרגיש לי ממש כמו הליכה לסופר ביום מבצעים: יש כאלה שרצים למדפים ומעמיסים מכל הבא ליד, יש כאלה שעומדים מהצד ומחכים לרגע הנכון, ויש את אלה שמאבדים את עצמם בין השלטים. 

אתמול בשוק היה קצת מכל הסוגים האלה – נתוני אינפלציה קרירים הפתיעו לטובה, אבל כמו תמיד, זה אף פעם לא כל הסיפור.

האירועים המרכזיים

מדד המחירים ליצרן (PPI) של דצמבר הציג נתונים מרעננים: ירידה קלה מהתחזיות. התוצאה? לחצים אינפלציוניים מתמתנים. אבל – המדדים השנתיים עדיין רחוקים מלהרשים. מדד ה-PPI עלה ב-3.3% (לעומת 3% בנובמבר), ומדד הליבה נשאר על 3.5%.

בשוק האג”ח, התשואה ל-10 שנים ירדה ל-4.79%, והשנתיים ל-4.36%. המהלך הזה מאותת על כך שהשוק אולי מאמין שהריבית לא תעלה משמעותית בקרוב. 

ומה עם מניות המגה (לא הסופר)? NVIDIA, Tesla ו-Alphabet החליקו למטה בלי חדשות מיוחדות, בזמן ש-Microsoft, Eli Lilly ו-Meta התמודדו עם אתגרים אחרים: עצירת גיוסים, תחזיות מאכזבות ודיווחים על TikTok שלא ימכר בארה”ב.

איך זה משפיע עליך?

היום היה מושלם למי שמשקיע במניות קטנות. מדד ראסל 2000 טיפס ב-1.1%, בעיקר בזכות מניות בנקים אזוריים. קרנות הסל KBE ו-KRE זינקו ב-3.3% ו-3.4% בהתאמה ומגזר הפיננסים של S&P 500 עלה ב-1.3%.

לעומת זאת, מי שהיה מושקע במניות הגדולות הרגיש כמו שחקן כדורגל שמחכה להזדמנות להבקיע – הרבה מאמץ, מעט תוצאות. פיזור השקעות, כפי שכולנו יודעים, הוא המפתח. ג’סי ליוורמור פעם אמר: “המניות אף פעם לא עולות בגלל שהשוק רוצה שהן יעלו. הן עולות כשהן מוכנות לזה.”

לקראת היום הנוכחי

נתוני מדד המחירים לצרכן (CPI) צפויים להתפרסם. זה רגע משמעותי למשקיעים, שכן המדד הזה מספק תמונה רחבה יותר על מצב האינפלציה. אז מה כדאי לעשות? לעקוב אחרי המגמות, לבחון את התגובות, ולזכור: מסחר מוצלח הוא לא רק מה שקורה עכשיו, אלא איך מתמודדים עם מה שקורה עכשיו.

נקודות חשובות למעקב

  • מניות בנקים: האם הן ימשיכו לעלות אחרי היום המוצלח שלהן?
  • נתוני CPI: אם הם יהיו קרירים מהצפוי, זה עשוי להוביל להמשך מגמה חיובית.
  • מניות טכנולוגיה: האם נראה התאוששות, או שהלחץ יימשך?

תשארו סקרנים

קצת דרמה, הרבה תנודות, והרבה מקום לפרשנות. השוק מראה סימנים של יציבות, אבל הדרך עוד ארוכה. הישארו סקרנים, תתעדכנו ותמיד תחפשו את ההזדמנות הבאה.

ואם בא לך לפגוש ולהצטרף אלי לסדנה הפרונטלית “להרוויח עם הראש: הדרך לרווחיות יציבה במסחר”, כתוב לי כעת אולי יתמזל מזלך לעוד מקום פנוי. 

 

מצפה לך, יום מבורך 😘

זהר ליבוביץ – 🐘-או-סוף המסחר שלך
אבי שיטת וויקוף בישראל
ותוכנית הליווי סוחרים ׳מרגל המסחר׳

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יכול לעניין אותך גם...

צרו קשר

1599-5000-20
zohar@zohartrade.com
לחי 31 בני ברק
© 2019 זהר ליבוביץ׳
Digital Workshop
Powered by: Simply
envelope-omap-markerfacebook-squarephonecross